субота, 2. април 2016.

Paulownija 9501


-Dobro seme zlata vredi

-Za sadnju Paulownija treba ispuniti 3 glavna uslova:

1. TEMPERATURA

2.VLAGA

3.SVETLOST

-Optimalna temperatura u rasadniku treba da se krece u opsegu 27-28`c. Ako je temperatura manja-proces klijanja je duzi, a procenat klijavosti manji jer dolazi do trulenja semena.

-Vlaznost rasadnika treba da se krece okvirno 85%, zalivanje redovno,ali ne toliko da se stvaraju barice. Nekad ce proci i po 2 dana,da nece biti potrebe za zalivanjem. Cinija mora imati sto vise rupica na dnu,kako bi obezbedila dobru drenazu rasadnika. Poklopac cinije (ili najlon-folija) je dovoljan da cuva dobru i dugu  vlaznost zemljista.

-Svetlost (sijalica) treba da bude ne manja od 18w-6500kel (stedna spiralna sijalica) namontirana sto blize prekrivki rasadnika, 24h non-stop.

-Ako se pravilno ispune sva tri uslova, nicanje semena pocinje 5.dan  ,a za 25 dana mozemo rasadnjivati Paulownije u zasebne casice.

-Sledi pikiranje u casice ....

-U inkubatoru ce provesti jos 15-25 dana i nakon toga iznose se napolje radi prilagodjavanja na sunce jos 15 dana,a nakon toga sadnja na stalno mesto. Svo vreme prehrana sa Slavol S .

    -Neverovatno brz prirast - iz dana-u dan- moguce je pratiti na sledecim fotografijama:


23.04.`16.......26.DAN OD SADNJE 
30. DAN OD SADNJE
34. DAN OD SADNJE

37 dan od sadnje



-U ovom primeru iz ovakvog nacina jedne sadnnje dobio sam 83 zdrave biljke. Tokom presadjivanja 3 su uvenule. -Od preostalih 80 komada ,20 su I klasa, 60kom je II klase sadnice.


-Troskovi proizvodnje sadnica,  po jednoj biljci (okvirno) ,  ne prelaze 0,1eur.  -  (licni rad nije uracunat)

Нема коментара:

Постави коментар